Utgiven i Forum nr 1983-18

Är det möjligt att lösa miljöbroblemen?

av Olli Ojala Forum 1983-18, sida 27, 16.11.1983

Taggar: Teman: miljö

tekni och unik.

tävlingssammanhang, men Hondas motor är mindre till formatet och lika lätt att underhålla som i andra familjebilar.

1,6 och 1,8 liters motorn med sina 12 ventiler garanterar en exceptionellt effektiv påfyllning och utblåsning av avgaser. Utmärkta prestanda (90 eller 10 =, S hk/DIN) och varvvillighet kombineras med segdragningsförmåga på alla varvtal och snål bränsleförbrukning (ECE-förbrukningen med 1,6 liters motor är endast 6,0/8, 0/9,3 liter på hundra i 90/120 km/h/ stadskörning).

Samtliga Honda Accord-modeller har en sportig 5-växlad växellåda som standardutrustning. En nyhet är Hondamatic-automatlådan med 4 hastigheter som planerades för att de nya motorerna och de ökade effekterna skall kunna tillvaratas. Samtidigt fästs särskilt vikt vid mjuka växlingar och en god verknings grad: jämfört med manuell växellåda är effektbortfallet obetydligt.

Nya Hondamatic är den första automatlådan vars bränsleförbrukning vid landsvägskörning inte är större än en manuell växellådas.

Därför tror vi att Accord Hondamatic blir mycket omtyckt.

Utgiven i Forum nr 1983-18

Sidan är OCRad från en scannad tidning. Rikta feedback till Affärsnätverket Forum på LinkedIn eller @forummag_fi på Twitter.

Affärsmagasinet Forum var år 2021 Finlands enda svenskspråkiga affärstidskrift och beskrev sig som "ett unikt magasin som riktar sig till beslutsfattare och experter inom näringslivet i Finland och Norden. Tidningen har en upplaga på 11 000, och når varje månad 27 000 läsare, i huvudsak ekonomer, ingenjörer och diplomingenjörer. Bevakningsteman inkluderar ekonomi, börs, teknik, ledarskap och arbetsliv, med reportage, profilintervjuer, livsstil och kolumner. Forum upprätthåller dessutom diskussionsforumet Affärsnätverket Forum på Linkedin, den största svenskspråkiga gruppen i Finland och en av de största på svenska på hela Linkedin. Där diskuteras trender och aktuella frågor inom näringsliv, arbetsliv och innovationer. Tidskriften utkommer med 10 nummer/år."