Bosse Österberg: Fågel eller fisk

22.11.2017

Den mångsidige snapsvisesnickaren, musikern, författaren, illustratören och arkitekten Bosse Österberg (skapare av snapsviseklassikern “Minnet”) har i höst gett ut ett nytt prosaverk med anekdoter och illustrerade ordlekar, “Fågel eller fisk” (112 sidor) på Forums förlag.

Det handlar om “fjärde bok i en trilogi” (Ordläkarboken 1993, Brysselspetsen 1996, Ordbrukaren 2009), ett sammelverk med Forum-teckningar från 2009–2017 plus nyförfattad text i humoristisk och burlesk stil. 

Bosse serverar kvicka ordlekar samt tokroliga bilder, plus observationer från livets alla områden med igenkänningspotential för finlandssvenskar.

Bosses finurliga gubbar har i en oavbruten svit på 50 år förekommit i flera tidningar, bland annat i Hufvudstadsbladet, i Forum samt i åtskilliga bokverk.

Samtidigt ämnar den 75-åriga pennfäktaren Bosse lägga ner pennan sätta virtuell punkt för Forums del så att scenen överlåts åt yngre förmågor.

Boken finns att köpa för 20 euro på Akademiska Bokhandeln, Kungsbokhandeln i Ekenäs samt Gros bokhandel i Vasa. Du kan också kontakta distributören Boklund per mejl (info@boklund.fi) så skickar de boken samt faktura.

 

Läs recensioner av Fågel eller fisk:

Forum - Fortbildningskurs i humor

Stbl - Bokrecension: Fågel eller fisk

Affärsmagasinet Forum var år 2021 Finlands enda svenskspråkiga affärstidskrift och beskrev sig som "ett unikt magasin som riktar sig till beslutsfattare och experter inom näringslivet i Finland och Norden. Tidningen har en upplaga på 11 000, och når varje månad 27 000 läsare, i huvudsak ekonomer, ingenjörer och diplomingenjörer. Bevakningsteman inkluderar ekonomi, börs, teknik, ledarskap och arbetsliv, med reportage, profilintervjuer, livsstil och kolumner. Forum upprätthåller dessutom diskussionsforumet Affärsnätverket Forum på Linkedin, den största svenskspråkiga gruppen i Finland och en av de största på svenska på hela Linkedin. Där diskuteras trender och aktuella frågor inom näringsliv, arbetsliv och innovationer. Tidskriften utkommer med 10 nummer/år."