Utgiven i Forum nr 1976-15

Effektiv arbetskraftsbyrå - svår yrkesvägledning

Forum 1976-15, sida 29-31, 06.10.1976

Taggar: Teman: arbetskraftsbyrå

Kom och tryck på knappen.

Under Kt-76 utställningen kan ni på Wulffs avdelning starta en nyhet: kontorets Océ-offsetlinje. Vår avdelning (C10, D11) på Kontorstekniska utställningen visar i år maskiner och hjälputrustning för framställning a trycksaker för kontoret.

Océ-offsetlinjen gör trycksaker snabbt. Tryck på knappen.

Océ-offsetlinjen omfattar en Océ 2120offsetdupliceringsmaskin samt Wulff sorteraren S4-21. Linjen är helautomatisk och arbetar så här: tryck på knappen, maskinen tar första mastern från matningsbordet, förbehandlar den och trycker önskat antal. De färdigt tryckta arken går vidare till sorteraren som sorterar dem i fack. Därefter avlägsnar maskinen mastern, rengör gummiduken och tar sedan följande master från matningsbordet. Samma process upprepa tills alla master är tryckta och sidorna sorterade i fack. Allt sker automatiskt och med en hastighet av 10.000 ark i timmen.

Tryck på knappen, spara tid och pengar

Océ-offsetlinjen gör också små upplagor förmånligt. Redan upplagor på över 10 st förmånligare än någon annan kontorsdupliceringsmetod.

Öch Océ trycker på alldeles vanligt papper. Linjen arbetar med sådan hastighet, att stora upplagor och t.o.m. mera komplicerade trycksaker blir förmånliga att trycka själv. Linjen kan skötas av en person. Den klarar även själv av det besvärligaste och mest arbetsdryga skedet: sorteringen av sidorna. Sorterarna kan också användas separat. De har en imponerande kapacitet; med hjälp av separat matningsbord sorterar de upplagan av två offsetdupliceringsmaskiner.

Mita-torrkopieringsmaskinen kompletterar offsetlinjen

Mita Copystar 900 D är en elektrostatisk torrkopieringsmaskin. Den gör master. Och kopian är av högsta kvalitet, rasterbilderna tydliga, streckteckningarna ytterst skarpa. Mita kopierar också kompakta ytor jämnt alltigenom. Kopian är torr och kontrastrik. Papperet är behagligt tunt. Det går att skriva på kopian med kulspets- och blyertspenna.

Och när Mita inte gör master, kan den användas som kontorskopieringsmaskin. Mita är annorlunda: den behöver ingen uppvärmningstid, den kopierar genast.

Mita sparar också papper. Papperet kommer från en rulle och längden kan ställas i efter behov. Mita gör 12 kopior i minuten och seriekopior till 20.

Wulff-sorterare 54-2 “+ Helautomatisk Océ 2120-offsetdupliceringsmaskin

Två ändamålsenliga inbindningsmetoder

Toho-limbindare och Ibico-plastryggsbindning. Vardera för både stora och små pappersbuntar. Ett Toho-limmat blanketthäfte är hållbart, men de enskilda blanketterna kan lätt lösgöras. Rätt metod för inbindning av t.ex. ADB-blanketter. Fördelen med Ibico är att man kan lägga till och avlägsna sidor efteråt.

Toho Masterlimbindare

Idealvibro 3jämnstötare

Elektrostatisk Mita Copystar 900 Dtorrkopieringsmaskin

Jämnstötaren och skärapparaten gör pappersbuntarna klara för inbindning

Ideal-jämnstötaren jämnar sidorna, finslipningen sker med Ideal-skärapparaten. För mindre jobb finns det små manuell skärapparater, för större, eldrivna Idealskärapparater. Lätta och säkra att använda.

Ideal Forte 36/EUskärapparat

Ibico Kombo A4 PBplastryggbindningsmaskin

Utgiven i Forum nr 1976-15

Sidan är OCRad från en scannad tidning. Rikta feedback till Affärsnätverket Forum på LinkedIn eller @forummag_fi på Twitter.

Affärsmagasinet Forum var år 2021 Finlands enda svenskspråkiga affärstidskrift och beskrev sig som "ett unikt magasin som riktar sig till beslutsfattare och experter inom näringslivet i Finland och Norden. Tidningen har en upplaga på 11 000, och når varje månad 27 000 läsare, i huvudsak ekonomer, ingenjörer och diplomingenjörer. Bevakningsteman inkluderar ekonomi, börs, teknik, ledarskap och arbetsliv, med reportage, profilintervjuer, livsstil och kolumner. Forum upprätthåller dessutom diskussionsforumet Affärsnätverket Forum på Linkedin, den största svenskspråkiga gruppen i Finland och en av de största på svenska på hela Linkedin. Där diskuteras trender och aktuella frågor inom näringsliv, arbetsliv och innovationer. Tidskriften utkommer med 10 nummer/år."