Ensamhet i olika världar….

07.10.2013

På ett trist hotellrum i den opersonliga och märkliga staden Sao Paulo i Brasilien läser jag på Ipaden i dagens SvD om ensamseglaren Sven Yrvind i Västervik som snart ska sätta nytt världsekord, segla jorden runt i en bara tre meter lång båt.

”Det är ett ganska enkelt och strukturerat liv, men i hjärnan är det full fart…..Vi är så överstimulerade av tv, mobiler och datorer och av olika stimulantia som kaffe, te och alkohol, att vi inte hör vår inre röst. I ensamheten på havet skruvas volymen upp.”

Läs gärna därefter om en annan extrem på kultursidan ”Två timmar outhärdlig gitarrock med Youhio”.

Själv ska jag snart ge mig iväg till stålindustrins årliga världskongress med ett halvt tusen gubbar i bankmässiga kostymer.

About these ads

div { margin-top: 1em; } #google_ads_div_wpcom_below_post_adsafe_ad_container { display: block !important; } ]]>

Affärsmagasinet Forum var år 2021 Finlands enda svenskspråkiga affärstidskrift och beskrev sig som "ett unikt magasin som riktar sig till beslutsfattare och experter inom näringslivet i Finland och Norden. Tidningen har en upplaga på 11 000, och når varje månad 27 000 läsare, i huvudsak ekonomer, ingenjörer och diplomingenjörer. Bevakningsteman inkluderar ekonomi, börs, teknik, ledarskap och arbetsliv, med reportage, profilintervjuer, livsstil och kolumner. Forum upprätthåller dessutom diskussionsforumet Affärsnätverket Forum på Linkedin, den största svenskspråkiga gruppen i Finland och en av de största på svenska på hela Linkedin. Där diskuteras trender och aktuella frågor inom näringsliv, arbetsliv och innovationer. Tidskriften utkommer med 10 nummer/år."