Nokia har sålt 1,5 miljarder S40-mobiler

25.01.2012

På mobilmarknaden är det de dyra smartmobilerna som stjäl all uppmärksamhet. Men fortfarande säljs också stora mängder billiga telefoner.

Nokia meddelade den 25 januari att man har sålt sin 1,5 miljardte Series 40-mobil. Den köptes av 21-åriga Mayara Rodrigues från Sao Paulo i Brasilien, och modellen var en Nokia Asha 303 (bilden), en pekskärmsmobil med qwerty-tangentbord.

Series 40 är en plattform som funnits i produktion ända sedan 1999. Nokias första S40-mobil var Nokia 7110.

Under årens lopp har Series 40 utvecklats mycket och också de billigare mobilerna får i dag fler och fler funktioner. Därför har gränsen mellan bastelefoner och smartmobiler blivit ganska flytande.

Affärsmagasinet Forum var år 2021 Finlands enda svenskspråkiga affärstidskrift och beskrev sig som "ett unikt magasin som riktar sig till beslutsfattare och experter inom näringslivet i Finland och Norden. Tidningen har en upplaga på 11 000, och når varje månad 27 000 läsare, i huvudsak ekonomer, ingenjörer och diplomingenjörer. Bevakningsteman inkluderar ekonomi, börs, teknik, ledarskap och arbetsliv, med reportage, profilintervjuer, livsstil och kolumner. Forum upprätthåller dessutom diskussionsforumet Affärsnätverket Forum på Linkedin, den största svenskspråkiga gruppen i Finland och en av de största på svenska på hela Linkedin. Där diskuteras trender och aktuella frågor inom näringsliv, arbetsliv och innovationer. Tidskriften utkommer med 10 nummer/år."