Tänk om smittan varit tvärtom runt Östersjön

24.06.2020

I måndags publicerade jag en krönika i den ledande finlandssvenska tidningen Hufvudstadsbladet, Helsingfors, om att det är lätt att förstå att omvärlden har infört speciella restriktioner i kontakterna med Sverige.

Var och en kan ju själv tänka sig in i vilka åtgärder en svensk regering skulle ha infört om siffrorna varit tvärtom, Sverige låg smittspridning, omvärlden runt Österjön plus Norge mycket hög.

Antal döda per miljon invånare:

Sverige: 515

Tyskland 107 Danmark 104 Finland. 59 Estland. 52 Norge. 46 Polen. 37 Litauen. 29 Lettland. 16

Ryssland 59, Island 29 (jämförelser haltar)

Affärsmagasinet Forum var år 2021 Finlands enda svenskspråkiga affärstidskrift och beskrev sig som "ett unikt magasin som riktar sig till beslutsfattare och experter inom näringslivet i Finland och Norden. Tidningen har en upplaga på 11 000, och når varje månad 27 000 läsare, i huvudsak ekonomer, ingenjörer och diplomingenjörer. Bevakningsteman inkluderar ekonomi, börs, teknik, ledarskap och arbetsliv, med reportage, profilintervjuer, livsstil och kolumner. Forum upprätthåller dessutom diskussionsforumet Affärsnätverket Forum på Linkedin, den största svenskspråkiga gruppen i Finland och en av de största på svenska på hela Linkedin. Där diskuteras trender och aktuella frågor inom näringsliv, arbetsliv och innovationer. Tidskriften utkommer med 10 nummer/år."