”Världsturné” med Ivar Kreuger…..

19.11.2017

Ivar Kreuger är ständigt aktuell, livlig frågestund på svenskbyn Villa Vista i Hua Hin, Thailand, igår kväll om de ständiga frågorna: Självmord eller mord, var Kreuger verkligen världens störste svindlare samt var och hur tog hans gigantiska företagsimperium vägen efter att han hittats skjuten i Paris 12 mars 1932?

Som vanligt har jag själv inget svar på den första frågan, den andra har jag ett betydligt mildare svar på och den tredje går att besvara med fakta.

Nu har jag hållit föredrag i svenskkretsar i Lissabon, Madrid, Paris, London, Geneve, Frankfurt och Helsingfors. Jag hoppas intresset blir lika stort framöver i Minnesotas svenskbygder.

Annonser

Affärsmagasinet Forum var år 2021 Finlands enda svenskspråkiga affärstidskrift och beskrev sig som "ett unikt magasin som riktar sig till beslutsfattare och experter inom näringslivet i Finland och Norden. Tidningen har en upplaga på 11 000, och når varje månad 27 000 läsare, i huvudsak ekonomer, ingenjörer och diplomingenjörer. Bevakningsteman inkluderar ekonomi, börs, teknik, ledarskap och arbetsliv, med reportage, profilintervjuer, livsstil och kolumner. Forum upprätthåller dessutom diskussionsforumet Affärsnätverket Forum på Linkedin, den största svenskspråkiga gruppen i Finland och en av de största på svenska på hela Linkedin. Där diskuteras trender och aktuella frågor inom näringsliv, arbetsliv och innovationer. Tidskriften utkommer med 10 nummer/år."