Vill du göra modig och inspirerande journalistik?

20.11.2019

Affärsmagasinet Forum och HBL söker nu en journalist för tillsvidareanställning 

Affärsmagasinet Forum jobbar från början av 2020 som en del av KSF Media och i samarbete med Hufvudstadsbladets redaktion.

 

Forums redaktion söker dig som:

  • Har erfarenhet av journalistik och är intresserad av ekonomi, teknik och näringsliv.
  • Gillar att skriva allt från kortare nyhetstexter till reportage och personporträtt.
  • Kan popularisera och skriva intressant om forskningsresultat och fenomen.
  • Är redo att redigera andras texter och läsa korrektur.
  • Har kunskap om multimedial nyhetsförmedling och sociala medier.

 

Vi erbjuder:

  •  Ett omväxlande och meningsfullt jobb i en tuff bransch.
  •  En chans att påverka framtiden. På svenska i Finland.
  •  Erfarna och kunniga kolleger.
  •  Ett centralt läge i kärnan av Helsingfors.

Om du har frågor, ring eller mejla:

Forums chefredaktör Heidi Furu, heidi.furu@forummag.fi, +358 50 5621 261

Vi ser fram emot din ansökan senast den 26 november 2019. Söker gör du genom HBL:s hemsida www.hbl.fi under rubriken Jobba hos oss.

Affärsmagasinet Forum är Finlands enda svenskspråkiga affärstidskrift. Majoritetsägare är Konstsamfundet och från årsskiftet jobbar tidningen i samarbete med HBL. Forum har en upplaga på 11 000 och når varje månad 27 000 läsare, i huvudsak ekonomer, ingenjörer och diplomingenjörer. Tidskriften utkommer med 10 nummer/år. 

Hufvudstadsbladet är en del av KSF Media, det ledande svenskspråkiga medieföretaget i Finland. I fjol hade företaget en omsättning på 19 miljoner euro och sysselsatte drygt 120 personer. KSF Media ägs av Konstsamfundet.

Affärsmagasinet Forum var år 2021 Finlands enda svenskspråkiga affärstidskrift och beskrev sig som "ett unikt magasin som riktar sig till beslutsfattare och experter inom näringslivet i Finland och Norden. Tidningen har en upplaga på 11 000, och når varje månad 27 000 läsare, i huvudsak ekonomer, ingenjörer och diplomingenjörer. Bevakningsteman inkluderar ekonomi, börs, teknik, ledarskap och arbetsliv, med reportage, profilintervjuer, livsstil och kolumner. Forum upprätthåller dessutom diskussionsforumet Affärsnätverket Forum på Linkedin, den största svenskspråkiga gruppen i Finland och en av de största på svenska på hela Linkedin. Där diskuteras trender och aktuella frågor inom näringsliv, arbetsliv och innovationer. Tidskriften utkommer med 10 nummer/år."