Vill du jobba på Affärsmagasinet Forum?

12.08.2019

Affärsmagasinet Forums redaktion söker en reporter/praktikant som gillar att skriva allt från kortare nyhetstexter till längre reportage och personporträtt. Till arbetsuppgifterna hör också att redigera andras texter och läsa korrektur. I jobbet på Forum får du chans att intervjua högt uppsatta personer i näringslivet, prata med entreprenörer om deras innovationer, popularisera forskningsresultat och beskriva kommande trender i samhället.

Vi söker dig som har journalistisk arbetserfarenhet och är intresserad av ekonomi, teknik och näringsliv. Vi letar i första hand efter någon som kan jobba heltid, men även deltidsjobb är ett alternativ. Vi ser det som ett plus om du har erfarenhet av att bygga upp nätverk på sociala medier, är skicklig på att göra videon och kan använda Adobe Illustrator.

tid: 1.9-31.12.2019 eller enligt överenskommelse

plats: Forums redaktion finns i Kvarteret Victoria på Busholmen i Helsingfors

Om du har frågor, ring eller mejla:

ställföreträdande chefredaktör Heidi Furu, heidi.furu@forummag.fi, +358 50 5621 261

vd Mikael Lönnqvist, mikael.lonnqvist@forummag.fi, +358 10 322 5251

Lämna in en fritt formulerad ansökan med löneanspråk och cv så fort som möjligt, senast 27.8.2019, till heidi.furu@forummag.fi.

Forum

Affärsmagasinet Forum är Finlands enda svenskspråkiga affärstidskrift, ett unikt magasin som riktar sig till beslutsfattare och experter inom näringslivet i Finland och Norden. Tidningen har en upplaga på 11,000, och når varje månad 27,000 läsare, i huvudsak ekonomer, ingenjörer och diplomingenjörer. Bevakningsteman inkluderar ekonomi, börs, teknik, ledarskap och arbetsliv, med reportage, profilintervjuer, livsstil och kolumner. Forum upprätthåller dessutom diskussionsforumet Affärsnätverket Forum på Linkedin, den största svenskspråkiga gruppen i Finland och en av de största på svenska på hela Linkedin. Där diskuteras trender och aktuella frågor inom näringsliv, arbetsliv och innovationer. Tidskriften utkommer med 10 nummer/år.

Affärsmagasinet Forum var år 2021 Finlands enda svenskspråkiga affärstidskrift och beskrev sig som "ett unikt magasin som riktar sig till beslutsfattare och experter inom näringslivet i Finland och Norden. Tidningen har en upplaga på 11 000, och når varje månad 27 000 läsare, i huvudsak ekonomer, ingenjörer och diplomingenjörer. Bevakningsteman inkluderar ekonomi, börs, teknik, ledarskap och arbetsliv, med reportage, profilintervjuer, livsstil och kolumner. Forum upprätthåller dessutom diskussionsforumet Affärsnätverket Forum på Linkedin, den största svenskspråkiga gruppen i Finland och en av de största på svenska på hela Linkedin. Där diskuteras trender och aktuella frågor inom näringsliv, arbetsliv och innovationer. Tidskriften utkommer med 10 nummer/år."