Lästips: Löfven hos Trump på tisdag

03.03.2018

Di Debatt lördag 3 mars

På Di Debatt idag skriver Staffan Thorsell om Löfvens besök hos Trump, planerat till nu på tisdag. Det är en av de absolut bästa artiklar jag läst om Trump.

Den handlar om ämnen som skiljer: feministisk utrikespolitik, klimatfrågan, frihandel, bygga murar mot invandring och rysk inblandning i valrörelser.

På 1990-talet var Thorsell Expressens korrespondent i USA och gav 2004 ut boken ”Sverige i Vita huset” om möten mellan Sveriges statsministrar och USA:s presidenter.

Thorsell är nyanserad och ställer frågor om det vettiga med mötet. Rubriksättaren är dock tvärsäker och påstår att Trump INTE kommer att lyssna på Löfven i sedvanlig Di-stil om hur det kommer att bli.

Annonser

Affärsmagasinet Forum var år 2021 Finlands enda svenskspråkiga affärstidskrift och beskrev sig som "ett unikt magasin som riktar sig till beslutsfattare och experter inom näringslivet i Finland och Norden. Tidningen har en upplaga på 11 000, och når varje månad 27 000 läsare, i huvudsak ekonomer, ingenjörer och diplomingenjörer. Bevakningsteman inkluderar ekonomi, börs, teknik, ledarskap och arbetsliv, med reportage, profilintervjuer, livsstil och kolumner. Forum upprätthåller dessutom diskussionsforumet Affärsnätverket Forum på Linkedin, den största svenskspråkiga gruppen i Finland och en av de största på svenska på hela Linkedin. Där diskuteras trender och aktuella frågor inom näringsliv, arbetsliv och innovationer. Tidskriften utkommer med 10 nummer/år."