Matlandet down under
02.11.2014Att av misstag föreställa sig den australiska huvudstaden Sydneys matscen som en lantlig version av den brittiska pubkulturen med dålig mat, blajigt öl och tölpig service är så långt från sanningen man kan komma.
Av Kenneth Nars
Sanningen är följande. Sydney är idag en av världens stora matstäder tillsammans med London, Paris, Tokyo och New York.
[caption id=“attachment_6054” align=“alignnone” width=“220”] Finsk toppkock. Tammerforsbördiga Pasi Petänens Café Paci är en av favoritrestaurangerna för Sydneys toppkockar.[/caption]
Slå ihop Manhattans skyskrapor och San Franciscos höjder, vyer och hamninlopp med Londons unika stadsdelar så börjar vi närma oss.
Lägg till världens bästa surfstränder och kustpromenader 15 minuter från kärncentrum och strö över en handfull etablerade europeiska minoriteter och asiatiska kulturer.
Lägg in ett tiotal riktigt vassa unga kockar som jobbat ute i världen och återvänt och tagit sig an allt det Australien producerar i matväg. Servera med en avslappnad och vänlig service. Sådan är matstaden Sydney idag.
Läs hela Kenneths matresa i Sydney i Forums pappers- eller iPad-version!