Matlandet down under

02.11.2014

Att av misstag föreställa sig den australiska huvudstaden Sydneys matscen som en lantlig version av den brittiska pubkulturen med dålig mat, blajigt öl och tölpig service är så långt från sanningen man kan komma.

Av Kenneth Nars

Sanningen är följande. Sydney är idag en av världens stora matstäder tillsammans med London, Paris, Tokyo och New York.

[caption id=“attachment_6054” align=“alignnone” width=“220”]Finsk toppkock. Tammerforsbördiga Pasi Petänens Café Paci är en av favoritrestaurangerna för Sydneys toppkockar. Finsk toppkock. Tammerforsbördiga Pasi Petänens Café Paci är en av favoritrestaurangerna för Sydneys toppkockar.[/caption]

Slå ihop Manhattans skyskrapor och San Franciscos höjder, vyer och hamninlopp med Londons unika stadsdelar så börjar vi närma oss.

Lägg till världens bästa surfstränder och kustpromenader 15 minuter från kärncentrum och strö över en handfull etablerade europeiska minoriteter och asiatiska kulturer.

Lägg in ett tiotal riktigt vassa unga kockar som jobbat ute i världen och återvänt och tagit sig an allt det Australien producerar i matväg. Servera med en avslappnad och vänlig service. Sådan är matstaden Sydney idag.

Läs hela Kenneths matresa i Sydney i Forums pappers- eller iPad-version!

Affärsmagasinet Forum var år 2021 Finlands enda svenskspråkiga affärstidskrift och beskrev sig som "ett unikt magasin som riktar sig till beslutsfattare och experter inom näringslivet i Finland och Norden. Tidningen har en upplaga på 11 000, och når varje månad 27 000 läsare, i huvudsak ekonomer, ingenjörer och diplomingenjörer. Bevakningsteman inkluderar ekonomi, börs, teknik, ledarskap och arbetsliv, med reportage, profilintervjuer, livsstil och kolumner. Forum upprätthåller dessutom diskussionsforumet Affärsnätverket Forum på Linkedin, den största svenskspråkiga gruppen i Finland och en av de största på svenska på hela Linkedin. Där diskuteras trender och aktuella frågor inom näringsliv, arbetsliv och innovationer. Tidskriften utkommer med 10 nummer/år."